Cola PesceColapisci: l'uomo che diventa pesce per necessità o per sceltaI ricordi di Colapesce: le Ricette Messinesi

La ricetta in versi di Gianni Argurio - Š

Spaghetti mmddicatu c'anciovi

Capo Scario

Pigghiati 'na patedda o 'na pignata
e ci mittiti l'ogghiu e la cipudda
facčnnula suffrijril, ndurata,
calati l'anciovi e pumaduredda.

Facėti cōciri deci minuti,
juncėti pipi e sali quantu basta,
ssaggiati si sti cosi sú cunnuti
e li mittiti nta pignata 'i grasta.

Frijti 'na picchitta la muddica
grattata fina, fina e misa 'i parti,
ccussė pruvati sta ricetta ntica
chi pė sapuri nuddu mai la batti.

Menti pė mia, bugghiti 'u spaghittinu
nta l'acqua e poi a lu denti raccumannu,
sculātili e faciticci l'inchėnu...
mentri 'i cunzati senza truccu e ngannu.

Bullaticci 'a muddica e rigirati
lu tuttu nta padedda e supra 6 focu;
furmaggiu e poi a tavula 'i purtati...
pė cu' si mancia sunnu sempri pocu.

Gianni Argurio

Sommario Ricordi di Cola

www.colapisci.it